Insurance

Пон-Пт: 09:30-18:30 EET

hello@insurance.bg

Паркиране в зелена зона в Бургас 

Зелена зона в Бургас

Паркиране в зелена зона в Бургас

В град Бургас, като и в много други градове, съществуват различни паркинг зони, включително Зелена зона. Това е част от стратегията на градските власти за оптимизация на паркинг пространствата в най-посещаваните райони. 

Зелената зона в Бургас обикновено се намира в централните и исторически части на града, както и в близост до културни и административни обекти. Тази зона е отбелязана със специални зелени линии и знаци. Зелена зона е разделена на 3 подзони:

 • Подзона 1 – включва и се ограничава от булеварди и улици: бул. „Сливница“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Демокрация“, ул. „Георги Раковски“, ул. „Асен Златаров“ и ул. „Христо Ботев“.
 • Подзона 2 – включва и се ограничава от улици: ул. „Георги Раковски“, ул. „Асен Златаров“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Цар Освободител“, ул. „Славянска“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Княз Александър I Батенберг“.
 • Подзона 3 – включва и се ограничава от улици: ул. „Цар Освободител“, ул. „Славянска“, ул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Княз Александър I Батенберг“, ул. „Александровска“, ул. „Княз Борис I“ и ул. „Княз Борис III“.

Зелената зона работи от 9:00 до 20:00 часа, всеки ден от седмицата, включително официалните почивни дни. Цената за паркиране е 2 лева на час, което я прави по-скъпа от Синя зона и и е с по-голяма площ от Синя зона. Максималният престой е 3 часа. Зелената зона в Бургас предлага възможност за безплатно паркиране за определен период на време. Той може да варира в зависимост от конкретния район и местоположението, но обикновено е с продължителност около 15 до 30 минути. 

Заплащането за паркиране в зелена зона в Бургас може да се извърши чрез:

 • Паркингомат – намира се на всеки паркинг в зелена зона.
 • Мобилно приложение „Бургас паркинг“.
 • SMS на номер 1352 с текст „номера на автомобила“.

От заплащане за паркиране в зелена зона са освободени водачите с увреждания, автомобили на търговци, които имат сключен договор с Община Бургас за ползване на общински паркоместа, колите на обществения транспорт, както и на полицията, пожарната и спешна помощ. За неплащане на паркинг такса в зелена зона се налага глоба в размер на 20 лева.

Правилата на Зелената зона в Бургас се контролират от специализирани служители или камери за наблюдение. Неспазването на правилата може да доведе до налагане на сакции, които са определени от градската администрация.

Вижте Синя зона в София и Варна.

Зелената зона в Бургас има за цел да улесни паркирането на хората, които идват в центъра на града, без да се сблъскват със значителни разходи. Спазването на правилата и навременните плащания са важни, за да се избегнат глоби и да се намали трафикът.


  Запитване  Последни новини

  Синя зона в Пловдив
  Правила за паркиране в синя зона в Пловдив

  Паркиране в синя зона в Пловдив Синята зона в градове като Пловдив е област, в която се прилагат специални правила и ограничения за паркиране, с цел да се оптимизира използването на паркинг местата и да се регулира движе...

  Вижте повече
  Зелена зона в Бургас
  Паркиране в зелена зона в Бургас 

  Паркиране в зелена зона в Бургас В град Бургас, като и в много други градове, съществуват различни паркинг зони, включително Зелена зона. Това е част от стратегията на градските власти за оптимизация на паркинг пространс...

  Вижте повече
  Синя зона в Бургас
  Правила за паркиране в Синя зона Бургас

  Паркиране в синя зона в Бургас Синята зона в град Бургас е специална регулация, която цели да управлява паркирането в централните части на града, да подпомага трафика на автомобилите в най-посещаваните райони и на крайбр...

  Вижте повече

  Powered by WebStation™

  Лого на Гаранционен Фонд

  За да проверите за сключена застраховка "Гражданска отговорност" на МПС в Гаранционен Фонд, въведете ДКН (Държавен Контролен Номер). Ако желаете да проверите за активна гражданска отговорност на МПС за минал период от време, въведете желаната дата.

  Въведете параметри

  ДКН на МПС:
  Към дата (00:00 ч):