Insurance

Пон-Пт: 09:30-18:30 EET

hello@insurance.bg

Uniqa Four Shares

UNIQA Four Shares

Uniqa Four Shares е специален инвестиционен продукт с лимитирано предлагане.  Той предлага възможност за инвестиране на международните пазари при нулев финансов риск. Сумите по инвестицията са гарантирани от френската институция  BNP Paribas Arbitrage. Опцията за инвестиране е само в щатски долари и е ограничена до 4 водещи компании от IT сектора: Alphabet (асоциирана компания на Google), Apple, Facebook и Microsoft.

Годишната доходност по лимитираният продукт UNIQA Four Shares е 6.4% при спазване на условието по договора. А именно при затваряне на датите за оценка на акциите, всяка една от тях е с по-висока стойност от тази на закупуване, застрахователят начислява 6.4% годишна доходност. Тази доходност е платима в края на договора. По продукта Уника 4 Shares срокът на инвестицията е фиксиран на 6 години. Инвестицията е оформена като застрахователна полица с минимално покритие върху живота на инвеститора. При желание на клиента, могат да се разширят застрахователните клаузи. Средствата се инвестират само в щатски долари.

Към Q4 2017 година оценката на риска на рейтинговата агенция Moody’s е А1.

Особености на продукта Uniqa Four Shares

 • Към този продукт могат да се добавят допълнителна застрахователни покрития като Злополука
 • Процедурата по сключване на тази застраховка е улеснена
 • Възможност за данъчни облекчения по ЗДФЛ
 • Внесените суми по застраховката са неприкосновени
 • Инвестираната сума е гарантирана от външен гарант
 • За българския застрахователен пазар, за момента, това е инвестиционен продукт без аналог

Гаранция на инвестирания капитал

Застрахователят и външното дружество дават гаранция на инвестирания капитал по UNIQA 4 Shares. Изключение би имало при несъстоятелност на външната компания гарант. Тогава е възможно инвестираната сума да бъде процентно намалена при спад на показателите. Несъстоятелност на гарантиращото  дружеството обаче изглежда много невероятно явление. Ето защо, поради умерения си риск, тази застраховка е подходяща за хора с малък или среден опит в инвестирането.

До момента този продукт е с две емисии, като по втората основен емитент е Goldman Sachs International. Това е глобален банков и инвестиционен играч с кредитен рейтинг A+ по Standard & Poor’s.

*Статията има информативна цел и не представлява съвет или консултация към инвестиране на средства във финансови инструменти. Insurance.bg използва публични източници на информация и не носи отговорност за евентуални финансови загуби на инвеститорите.


  Запитване  Последни новини

  Синя зона в Пловдив
  Правила за паркиране в синя зона в Пловдив

  Паркиране в синя зона в Пловдив Синята зона в градове като Пловдив е област, в която се прилагат специални правила и ограничения за паркиране, с цел да се оптимизира използването на паркинг местата и да се регулира движе...

  Вижте повече
  Зелена зона в Бургас
  Паркиране в зелена зона в Бургас 

  Паркиране в зелена зона в Бургас В град Бургас, като и в много други градове, съществуват различни паркинг зони, включително Зелена зона. Това е част от стратегията на градските власти за оптимизация на паркинг пространс...

  Вижте повече
  Синя зона в Бургас
  Правила за паркиране в Синя зона Бургас

  Паркиране в синя зона в Бургас Синята зона в град Бургас е специална регулация, която цели да управлява паркирането в централните части на града, да подпомага трафика на автомобилите в най-посещаваните райони и на крайбр...

  Вижте повече

  Powered by WebStation™

  Лого на Гаранционен Фонд

  За да проверите за сключена застраховка "Гражданска отговорност" на МПС в Гаранционен Фонд, въведете ДКН (Държавен Контролен Номер). Ако желаете да проверите за активна гражданска отговорност на МПС за минал период от време, въведете желаната дата.

  Въведете параметри

  ДКН на МПС:
  Към дата (00:00 ч):