Съдържание

  Застраховка на домашен любимец (куче и котка)

  застраховка на домашен любимец

  Застраховка на домашен любимец. Знаете ли, че можете да застраховате своето куче или котка срещу злополуки и други рискове? Няколко български компании предлагат подобна застраховка на куче или котка, отглеждани в домашни условия. Под домашни условия се има предвид в апартамент, къща, в двора на къща или вила. За момента този вид полици „домашен любимец“ се сключват към застраховка домашно имущество. Към основните покрития на дома В има опцията да се добави защита на четириногия Ви приятел.

  Какво покрива Застраховка на домашен любимец

  Застраховката домашен любимец покрива медицински разходи от всякаква злополука на животното  с лимит до 1 000 лв. Застрахователите (напр. Уника, Групама) държат обаче на оригинални фактури от ветеринарен доктор – прегледи, изследвания, лечение и медикаменти. Също животното трябва да има паспорт и да се отглежда в домашни условия. По тази застраховка се покрива и отговорност към трети лица до 2 000 лв. във връзка с отглеждането на домашния любимец. Тук се има предвид, ако се случи нежелано ухапване на човек или други имуществени щети по активи на съседи например.

  Все още родните застрахователи не покриват риска загуба на живот от злополука на домашно куче или котка към застраховката. Както и медицински разходи от заболяване. Предвид, че по света има такава практика, вероятно подобни рискове ще започнат да се предлагат и у нас.

  Застраховка на домашен любимец онлайн

  Любопитно

  В някои западноевропейски страни като Великобритания, Ирландия, Швеция, Дания и Холандия близо 20% от домашните кучета и котки са застраховани срещу злополуки и последици от злополуки, сбивания с други животни и отговорност към трети лица. В тези страни полиците на кучета и котки моагт да бъдат сключвани отделно за всяко животно. Докато у нас, това засега не е възможно за домашни кучета и котки. Изключения правят само селскостопанските животни.

  В САЩ и Канада дори могат да се застраховат папагали, синигери, костенурки, домашни зайчета и други.

  Там застраховката на домашните любимци е още по-разпространена и с по-разнообразни покрития и лимити. Особено в Калифорния, по крайбрежието застрахованете на домашните любимци придобива колосални размери. Популярните и богати личности правят дори нечувани като стойности  застраховки за своите котки и кучета. Изглежда манията за слава и величние се прехвърля и върху питомниците на звездите.

  Следете и други интересни теми свързани със застраховането и финансовите продукти в нашия блог. Научете първи и на разбираем език най-новите и актуални продукти в застраховането и осигуряването в България с insurance.bg.