Insurance

Пон-Пт: 09:30-18:30 EET

hello@insurance.bg

Застраховка на кредитна карта

застраховка на кредитна карта

Застраховка на кредитна карта е вид застраховка, която се сключва към кредитна или дебитна карта. Тя защитава плащанията по нея, като има опция и за допълнителни покрития, като загуба на документи и кражба на пари. Могат да се добавят и покрития върху собственика на картата.

Застраховка на кредитна карта – покрити рискове

Стандартно основното покритие по тази полица е неправомерно използване на застрахованата кредитна карта.

Допълнителна опция по застраховката е: погасяване на задълженията по кредитната ти карта в моменти на финансови затруднения. В случай на щета по закупената стока, се изплаща обезщетение от застрахователя.

Подробно описание на рисковете

 • Неправомерно използване на застрахованата кредитна карта
 • Кражба на паричните средства от Застрахования, изтеглени чрез застрахованата кредитна карта от Банкомат или ПОС терминал
 • Кражба или загуба от застрахования на официални документи, заедно със застрахованата кредитна карта
 • Защита на покупката, платена със застрахованата кредитна или дебитна карта
 • Нежелана безработица (при съкращения и закриване на предприятието)
 • Болнично лечение в следствие на злополука
 • Временна нетрудоспособност
 • Трайна загуба на работоспособност
 • Загуба на живот на картодържателя
 • Медицински разноски в чужбина

Медицинска застраховка върху собственика на кредитната карта

Статистиката сочи, че по-малко от 5% от ползвателите на кредитни карти са се възползвали от застраховката по тях през 2017 година.  Най-често причините за това са непознаване на ползите от нея и това често е причина за допълнителен разход от страна на клиентите. Те всъщност купуват отделно медицински застраховки, за периода на пътувания и екскурзии.

Повечето банки у нас предлагат безплатна застраховка при пътуване в чужбина. Стандартно тя покрива разходи за неотложни медицински услуги, загубен или забавен багаж, забавен или отменен полет, злополука. Отново цифрите сочат, че само през последния месец в Европа са отменени 8 440 полета и закъснели над 200 хиляди полета.

Сумите на обезщетенията най-често зависят от вида на издадената кредитна карта. Притежателите на луксозни кредитни карти ползват по-високи лимити на покритие като започват от 5 000 евро до 30 000 евро. Важно е да се прави разлика, че това са застраховки по кредитни карти, които дават покритие върху собственика им.


  Запитване  Последни новини

  Синя зона в Пловдив
  Правила за паркиране в синя зона в Пловдив

  Паркиране в синя зона в Пловдив Синята зона в градове като Пловдив е област, в която се прилагат специални правила и ограничения за паркиране, с цел да се оптимизира използването на паркинг местата и да се регулира движе...

  Вижте повече
  Зелена зона в Бургас
  Паркиране в зелена зона в Бургас 

  Паркиране в зелена зона в Бургас В град Бургас, като и в много други градове, съществуват различни паркинг зони, включително Зелена зона. Това е част от стратегията на градските власти за оптимизация на паркинг пространс...

  Вижте повече
  Синя зона в Бургас
  Правила за паркиране в Синя зона Бургас

  Паркиране в синя зона в Бургас Синята зона в град Бургас е специална регулация, която цели да управлява паркирането в централните части на града, да подпомага трафика на автомобилите в най-посещаваните райони и на крайбр...

  Вижте повече

  Powered by WebStation™

  Лого на Гаранционен Фонд

  За да проверите за сключена застраховка "Гражданска отговорност" на МПС в Гаранционен Фонд, въведете ДКН (Държавен Контролен Номер). Ако желаете да проверите за активна гражданска отговорност на МПС за минал период от време, въведете желаната дата.

  Въведете параметри

  ДКН на МПС:
  Към дата (00:00 ч):