Insurance

Пон-Пт: 09:30-18:30 EET

hello@insurance.bg

Застраховка на кредитна карта

застраховка на кредитна карта

Застраховка на кредитна карта е вид застраховка, която се сключва към кредитна или дебитна карта. Тя защитава плащанията по нея, като има опция и за допълнителни покрития, като загуба на документи и кражба на пари. Могат да се добавят и покрития върху собственика на картата.

Застраховка на кредитна карта – покрити рискове

Стандартно основното покритие по тази полица е неправомерно използване на застрахованата кредитна карта.

Допълнителна опция по застраховката е: погасяване на задълженията по кредитната ти карта в моменти на финансови затруднения. В случай на щета по закупената стока, се изплаща обезщетение от застрахователя.

Подробно описание на рисковете

 • Неправомерно използване на застрахованата кредитна карта
 • Кражба на паричните средства от Застрахования, изтеглени чрез застрахованата кредитна карта от Банкомат или ПОС терминал
 • Кражба или загуба от застрахования на официални документи, заедно със застрахованата кредитна карта
 • Защита на покупката, платена със застрахованата кредитна или дебитна карта
 • Нежелана безработица (при съкращения и закриване на предприятието)
 • Болнично лечение в следствие на злополука
 • Временна нетрудоспособност
 • Трайна загуба на работоспособност
 • Загуба на живот на картодържателя
 • Медицински разноски в чужбина

Медицинска застраховка върху собственика на кредитната карта

Статистиката сочи, че по-малко от 5% от ползвателите на кредитни карти са се възползвали от застраховката по тях през 2017 година.  Най-често причините за това са непознаване на ползите от нея и това често е причина за допълнителен разход от страна на клиентите. Те всъщност купуват отделно медицински застраховки, за периода на пътувания и екскурзии.

Повечето банки у нас предлагат безплатна застраховка при пътуване в чужбина. Стандартно тя покрива разходи за неотложни медицински услуги, загубен или забавен багаж, забавен или отменен полет, злополука. Отново цифрите сочат, че само през последния месец в Европа са отменени 8 440 полета и закъснели над 200 хиляди полета.

Сумите на обезщетенията най-често зависят от вида на издадената кредитна карта. Притежателите на луксозни кредитни карти ползват по-високи лимити на покритие като започват от 5 000 евро до 30 000 евро. Важно е да се прави разлика, че това са застраховки по кредитни карти, които дават покритие върху собственика им.


  Запитване за застраховка  Последни новини

  застраховка У дома и щастлив на УНИКА
  Застраховка “У дома и щастлив” (на УНИКА)

  Застраховка “У дома и щастлив” (на ЗК УНИКА) Застраховката „У дома и щастлив“ на УНИКА е предназначена да осигури пълна защита за дома и имуществото на клиента, като го предпазва от различни рискове и неочакв...

  Вижте повече
  Онлайн калкулатор за гражданска отговорност
  Онлайн калкулатор за Гражданска отговорност

  Онлайн калкулатор за Гражданска отговорност (ГО) Онлайн калкулаторът за застраховка Гражданска отговорност е инструмент, който предоставя възможност на потребителите да изчисляват предполагаемите разходи за застраховката...

  Вижте повече
  бонус-малус
  Какво представлява бонус-малус?

  Какво представлява бонус-малус? Бонус-малус е система за оценяване на риска в застраховането, която се използва в различни видове застраховки, особено в автомобилното застраховане и гражданската отговорност. Системата се...

  Вижте повече

  Powered by WebStation™

  Лого на Гаранционен Фонд

  За да проверите за сключена застраховка "Гражданска отговорност" на МПС в Гаранционен Фонд, въведете ДКН (Държавен Контролен Номер). Ако желаете да проверите за активна гражданска отговорност на МПС за минал период от време, въведете желаната дата.

  Въведете параметри

  ДКН на МПС:
  Към дата (00:00 ч):