Съдържание

  Международна здравна застраховка

  международна здравна застраховка

  Международна здравна застраховка за Европа или за целия свят – хит в премиум сегмента на здравното застраховане.

  През последните няколко години, следвайки европейските тенденции, няколко български застрахователни компании започнаха да предлагат комплексна застраховка за цял свят. Тя се явява премиум продукта в здравното осигуряване и се насочена към хора с по-високи доходи и често пътуващи зад граница.

  Характеристики на Международната здравна застраховка

  • сериозна застрахователна защита в България и извън страната
  • високи лимити на обезщетения
  • право на лечение в най-добрите световни клиники
  • безкасово обслужване в стотици болници по света
  • стоматологична помощ дори и за скъпоструващи процедури
  • покрити разходи за изследвания, диагностика
  • второ мнение по искане на клиента
  • рехабилитация и възстановяване
  • покриване на лекарствени средства и консумативи
  • въстановяват се разходи за планинско спасяване при ски или други спортове
  • опция за покриване на бременност и раждане в болница по избор на клиента

  На българския пазар подобни международни медицински застраховки предлагат няколко компании: Алианц (Здраве Голд), Уника Живот (Здраве и ценност), Булстрад Живот (Здравна застраховка Premium), Застрахователно Дружество България (Здраве без граници).

  Наред с тези по-скъпи международни здравни застраховки се предлагат и масовите застраховки при пътуване в чужбина, но при тях покритията и лимитите са силно ограничени. Редно е те да се разглеждат повече като застраховки помощ при пътуване, отколкото като здравни застраховки.

  Кой може да се застрахова с този вид застраховка?

  По тези застраховки (Здраве Gold, Здраве и ценност, Premium и т.н.) може да се застрахова всеки гражданин – българин или чужденец. Няма значение също дали лицето е здравно осигурено по държавната осигурителна система. Може да се застраховат и деца под 18 години. Често подобни полици сключват и корпоративни клиенти за топ мениджмънта си като социална придобивка.

  Наличието на тази застраховка дава пълно спокойствие, независимо къде се намира човек 24 часа в денонощието. Тя се явява по-висок клас покритие от застраховките при пътуване и доброволното здравно осигуряване (национална здравна застраховка).

  Ако нямате международна медицинска застраховка

  Ако пътувате в Европейския съюз, като гражданин на ЕС при неотложно заболяване – независимо дали става дума за по време на почивка, командировка или обучение, Вие имате право на лечение. Визира се такова, което не може да бъде отложено до прибирането Ви във Вашата страна. Имате същото право на здравно обслужване като лицата, осигурявани в страната, в която се намирате.

  здравна застраховка за ЕС

  При пътуване в чужбина винаги носете със себе си своята Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК). Картата е Вашият документ, че сте осигурени в държава от Евросъюза.

  Ако нямате Европейска здравна карта или ползвате частна медицинска помощ, то не може да ви бъде отказано лечение. Но ще се наложи да заплатите предварително за него и да поискате възстановяване на разходите си в България. Тук за съжаление идват пречките, защото одобряването на разходите отнема много време и не винаги е на 100%. Това се избягва именно с международна здравна застраховка.

  Международната здравна застраховка покриваПолицата покрива медицински разходи, извършени от застрахования или лечебното заведение при заболяване или злополука, възникнали на територията на Евроа (или целя свят в зависимост от пакета), а именно: Разходи за медицинско лечение;
  Разходи за медицинско транспортиране;
  Разходи за дентално лечение;
  Рехабилитация и физиотерапия;
  Разходи за лекарства и консумативи;
  Разходи за бременност и раждане
  Медицинската застраховка за чужбина има много високи лимитиЗдравните услуги, които могат да се ползват са със сумарен лимит над 2 млн евро. За точни параметри моля се отнесете към релевантния пакет и покритие на застраховател
  Териториална валидностМедицинската застраховка е валидна в цяла Европа (ЕС, Швейцария, Норвегия, Турция и др.). Луксозният вариант има опция за покритие в САЩ, Канада и останалия свят.
  Застрахователна сума на полицатаСтандартната застрахователна сума за тази застраховка e 2 240 000 евро за Европейския план и 2 800 000 евро за световния план
  Основни предимства на тази застраховкаСолидна застрахователна защита и партньорство с надежден международен застраховател;
  Безкасово разплащане при болнично лечение;
  Високи годишни лимити за плащане за медицински услуги;
  Международно признаване на полицата;
  Възможност за разсрочено плащане