Insurance

Пон-Пт: 09:30-18:30 EET

hello@insurance.bg

Спокойно пътуване с домашен любимец

спокойно пътуване с домашен любимец

Спокойно пътуване с домашен любимец

Винаги, когато се пътува с домашни любимци, е важно да се положат грижи за тяхната безопасност и комфорт, за да може пътуването да бъде забавно и безопасно за всички в автомобила. Независимо дали се пътува на дълго или кратко разстояние е препоръчително да се положат следните усилия и да се изпълнят някои подготвителни дейности, както и да спазят различни съвети, които могат да направят пътят приятен:

 • Подготвяне на подходящи приспособления за пътуване на любимеца: Важно е да има подходящи средства за закрепване на домашното животно в колата. Това може да бъде предпазен колан, транспортна клетка или багажник, или текстилна предпазна мрежа, която ще осигури комфорт и безопасност. 
 • Осигуряване на достатъчно място за животното/ кучето. 
 • Домашният любимец не трябва да остава сам в колата. Дори и при отворени прозорци, температурата в колата може бързо да се повиши до опасни нива.
 • Да не се спира климатикът: Включената климатична система поддържа комфортната температура в колата и позволява да се предотврати топлинен удар.
 • Да не се дава храна на животинката в рамките на няколко часа преди пътуването (три часа преди тръгване). Това ще помогне да се предотврати лошо храносмилане и повръщане по време на пътуването.

Още съвети

 • Да не се оставя домашният любимец да седи на предната седалка. Това е опасно, тъй като може да бъде ранено в случай на инцидент.
 • Планиране на спирания: Възможно е животното да има нужда от почивка по време на пътуването. Затова е добре да се планират редовни спирания. Там то да може да се разтегне, разтъпче, да изгори енергия и да отиде до тоалетна. 
 • Ако любимецът е тревожен по време на пътуване, може да се опита да му се даде успокоително лекарство, предписано от ветеринарен лекар.
 • Ако кучето лае по време на пътуване, може да се опита да му се отвлече вниманието с играчки или лакомства.
 • Ако кучето или друг домашен любимец повръща или има диария по време на пътуване, е важно да се спре и да се направи консултация с ветеринарен лекар.
 • Да се предвиди време за адаптация: Ако животното не е свикнало с пътуванията, е препоръчително да се започне с кратки турове, за да може да се адаптира към промените и да се избегнат проявите на морска болест.
 • Да не се позволява домашните любимци да си подават главите през прозореца. Освен, че е опасно за тях, заради възможността от нараняване от летящи предмети, вятърът вледствие на движението може да изсуши лигавицата на очите. 

Спазването на тези съвети може да направи пътуването с домашни любимци приятно и безопасно за всички в колата.

Информация за застраховка на куче или котка можете да получите тук!


  Запитване  Последни новини

  Синя зона в Пловдив
  Правила за паркиране в синя зона в Пловдив

  Паркиране в синя зона в Пловдив Синята зона в градове като Пловдив е област, в която се прилагат специални правила и ограничения за паркиране, с цел да се оптимизира използването на паркинг местата и да се регулира движе...

  Вижте повече
  Зелена зона в Бургас
  Паркиране в зелена зона в Бургас 

  Паркиране в зелена зона в Бургас В град Бургас, като и в много други градове, съществуват различни паркинг зони, включително Зелена зона. Това е част от стратегията на градските власти за оптимизация на паркинг пространс...

  Вижте повече
  Синя зона в Бургас
  Правила за паркиране в Синя зона Бургас

  Паркиране в синя зона в Бургас Синята зона в град Бургас е специална регулация, която цели да управлява паркирането в централните части на града, да подпомага трафика на автомобилите в най-посещаваните райони и на крайбр...

  Вижте повече

  Powered by WebStation™

  Лого на Гаранционен Фонд

  За да проверите за сключена застраховка "Гражданска отговорност" на МПС в Гаранционен Фонд, въведете ДКН (Държавен Контролен Номер). Ако желаете да проверите за активна гражданска отговорност на МПС за минал период от време, въведете желаната дата.

  Въведете параметри

  ДКН на МПС:
  Към дата (00:00 ч):